"Als het maar rockt"

"Mijn naam is Gerko en 9 december 2016 woon ik alweer 2 jaar in Opvanghuis Berlicum. Ik kom uit een gezin van 4 kinderen. Helaas is mijn jongste broer overleden en heb ik met mijn andere broer en zus geen contact. Met mijn moeder gelukkig wel, zij is er altijd voor me. Van kleins af aan ben ik een rustige, sociale jongen die graag op de achtergrond aanwezig is. Ik heb de LTS gevolgd voor constructiebankwerker. Helaas heb ik hier geen diploma van kunnen behalen en toen ben ik gaan werken in een fabriek. In deze tijd heb ik ook mijn ex-vrouw ontmoet. Dit was voor mij de leukste tijd uit mijn leven. Wij zijn destijds gaan samenwonen en kregen een zoon. Een lieve jongen met een grote bos krullen.

Na verloop van tijd ben ik steeds meer gaan drinken en nam de alcohol de overhand. Dit heeft ervoor gezorgd dat onze relatie niet meer stand hield. Ik heb ons gezin verlaten en ben bij een opvanghuis in Helmond terecht gekomen. Inmiddels, 5 instellingen verder, woon ik in Opvanghuis Berlicum. Ik heb het hier goed  naar mijn zin. Dit komt onder andere door de ligging, midden in de bossen. Ook vind ik het prettig dat ik geen verplicht dagprogramma heb wat ik moet volgen.

Gerko Kraus

Mijn grote passie is muziek. Ik kan verschillende instrumenten bespelen en verzamel al vanaf jonge leeftijd lp's. Hier kan ik dagen achter elkaar naar luisteren. Indien mijn financiën het toelaten wil ik mijn platenverzameling graag uitbreiden.

Onlangs ben ik, met hulp van de begeleiding, in contact gekomen met mijn zoon, na 17 jaar! Dit doet me goed en ik ben heel benieuwd wat dat in de toekomst zal brengen. Als je me verder vraagt hoe de toekomst eruit zal zien, denk ik dat ik in Opvanghuis Berlicum zal blijven. Liever had ik nog een vrouw ontmoet en samen gaan wonen, echter weet ik dat dit niet meer haalbaar is.

Een wens van mij is om in de toekomst nog een keer een concert te bezoeken van een rockband. Wat voor band maakt me niet uit, als het maar rockt!."